Hälsofördelar med att köra elscooter

Dags att parkera bilen för gott? Precis som med andra fordon som kräver mankraft, som exempelvis en cykel, så är även elscooter ett transportmedel som är mycket hälsosamt och därmed har det en del hälsofördelar. Utöver att man vistas ute i den fria luften så får man också starkare ben och bättre balans av att använda sig av en elscooter. Om man inte bara använder sig av elkraften utan även jobbar lite själv mellan varven så kan en elscooter också bidra till en generellt förbättrad hälsa och en bättre kondition.

Elscootrar räknas till samma kategori som cyklar vilket innebär att de får framföras på cykelbanor, som ofta går igenom grönområden. Det krävs inget förarbevis eller försäkring för att föra fram en elscooter, men en elscooter får inte gå fortare än 20 km/h.

En elscooter ger också många fördelar till dina medmänniskor då den är batteridriven. Det innebär att om du ställer bilen och istället använder en elscooter då du tar dig fram i staden så bidrar du till en grönare miljö och en minskad påverkan på klimathotet.

Hälsofördelarna är dock något mindre då man framför en elscooter på hårt trafikerade vägar där olyckor ofta kan leda till tillfälligt nedsatt hälsa. När en elscooter framförs på vägar så gäller samtidigt alla trafikregler även för den som framför en elscooter. Det innebär att du behöver stanna för rött, iaktta väjningsplikter och ge tecken då du ska svänga. Det inträffar dagligen olyckor med elscootrar i trafiken, vilket förstås är något som kan påverka din hälsa negativt.

 

Post Author: admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *